Prinses Marijkeschool
Abraham van Beyerenstraat 1c

2525 TA Den Haag

tel: 070-3884035

Groep 8a

Welkom bij groep 8 2017-2018

 

Groep 8A--> Juf Angela

 

We hebben gym op woensdag en vrijdag

 

Woensdag is het  gruitdag. De kinderen nemen dan groente en fruit mee. 

BERICHTEN

06 feb 2018 - Eerste aanmeldronde 10 februari!
Beste ouders/ verzorgers,


De eerste aanmeldronde ( voor VMBO, VMBO LWOO, Havo, VWO) begint op 10 februari 2018. U heeft twee weken de tijd om uw kind aan te melden op een middelbare school. De kinderen krijgen op vrijdag 9 februari de aanmeldformulieren mee.


20 dec 2017 - Aanmeldprocedure in het kort
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=j-ETSlBF47g 

20 dec 2017 - Advies+ voorkeurslijst.
De kinderen van groep 8 hebben hun basisschooladvies en een lijst met de voorkeursscholen gekregen. In de vakantie kunnen ze orienteren welke middelbare scholen zij gaan bezoeken. Na de vakantie starten de open dagen. Als u deze samen met uw kind bezoekt krijgt u een beter beeld van de scholen. 

14 nov 2017 - Bezoek Hofstad MAVO/HAVO
Preview foto Vorige week donderdag hebben wij meegedaan met de talentendag op de Hofstad MAVO/HAVO. Het was een geslaagde ochtend. De kinderen hebben meegedaan met verschillende workshops. We kregen ook informatie over hoe ze op die school werken. 


Downloads:
1(1).jpg
2(1).jpg
3(1).jpg

24 okt 2017 - NIO
Woensdag 25 oktober is het zo ver. De kinderen gaan de NIO maken. Het duurt de hele ochtend. Ze mogen een extra koekje en fruit meenemen.  De kinderen konden in de vakantie oefenen op de volgende website: www.leestrainer.nl

Afbeeldingsresultaat voor succes

 


28 sep 2017 - Kamp dag 2
We hoopten op een lange nacht, maar om 5.45 stonden de eerste kinderen zich alweer aan te kleden. Om zeven uur naar het voetbalveld dan maar om de dag te beginnen. 

 

In de ochtend hebben we slagbal, lijnbal en voetbal gespeeld. Na de lunch zijn we richting survival en kano gegaan. 

 

Doordat we af en toe vastzaten met de kano’s konden we wel lekker van het uitzicht genieten vond Younes. 

 

Sommige kinderen hebben nog even een duik genomen in de vaart en nadat meester Alex de kano had geleegd hebben we droge kleding aangetrokken en zijn we weer naar het kamphuis teruggelopen. 

 

We hebben heerlijke macaroni gegeten en in de mooiste outfits zijn we aan het chaosspel begonnen. Nu blijft voor vandaag alleen nog de Bonte Avond over. De meesters en juffen hopen dat ze het niet al te bont maken en dat we vannacht wat langer mogen slapen....

 

Morgen nog lekker zwemmen en dan zien we de ouders weer terug om 15.30 u. Tot morgen op het schoolplein!

 

Neem nog een kijkje in het foto album: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0iGY3uThGbFiWU

 

 


27 sep 2017 - Kamp
De eerste foto's zijn binnen. 

 

 

 

Hier kunt u steeds de laatste foto’s vinden: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0iGY3uThGbFiWU

Ook nieuwe foto's komen in dit album. 

 

Wat een eerste dag. We zijn op het strand begonnen met voetbal, het Robinson samenwerkspel en we zijn geweldig beziggehouden door meester Vincent. Een duik in zee maakte de strandochtend en middag af. We zijn met de tram vertrokken naar Wateringen, wat een lange rit. Volgens Safouane hadden we net zo goed naar Marokko kunnen gaan! 

 

We zijn op een hele mooie boerderij, waar we lekker hebben gegeten, levend stratego hebben gespeeld en T-shirts hebben versierd. Natuurlijk was de snoepwinkel ook open. We hebben muziek geluisterd en voetbal gekeken. We hopen op een lange nacht, wie weet gaat het lukken om iedereen snel te laten slapen.

 

Morgen hebben we weer een heel vol programma. Dan komt er ook weer een berichtje hier.

 

De groeten van groep 8a en 8b uit Wateringen!


25 sep 2017 - Voetbaltoernooi Jongens
 Er worden zes jongens uitgekozen om namens de Prinses Marijkeschool mee te doen met het JWC voetbaltoernooi. Dit begint onder schooltijd, maar de kinderen zijn iets later terug op school. Meer informatie volgt nog. 

13 sep 2017 - Verjaardagskalender
Preview foto Groep 8 is druk bezig geweest met het maken van verjaardagskalenders. Benieuwd naar het eindresultaat? U mag altijd even langskomen..

06 sep 2017 - Kamp 2017
De kinderen van groep 8 gaan op 27 september op kamp. Deze week krijgen ze een paklijst mee, daarop kunt u zien wat de kinderen allemaal moeten meenemen.