Prinses Marijkeschool
Abraham van Beyerenstraat 1c

2525 TA Den Haag

tel: 070-3884035

Groep 3b

Welkom op de pagina van groep 3b

 

De juffen van groep 3b:

juf Ingrid ( maandag, dinsdag en woensdag om en om) en juf Wineke ( woensdag om en om, donderdag en vrijdag)

 

We hebben gym op dinsdag en donderdag.

 

Woensdag is het gruitdag, de kinderen nemen dan fruit of groente mee als tussendoortje. Natuurlijk mag dit op de andere dagen ook, graag zelfs! Wilt u fruit en groente gewassen en gesneden meegeven? 

BERICHTEN

11 apr 2018 - Oefenbladen veilig en vlot kern 10
Binnenkort krijgen de kinderen weer bladen mee naar huis om te oefenen. Mocht u deze kwijt zijn dan kunt u hieronder de bladen openen en eventueel zelf printen.

11 apr 2018 - Rekendoelen blok 3
Ook met rekenen zijn we met een nieuw blok begonnen. Bekijk hier de rekendoelen van het nieuwe blok.

11 apr 2018 - Doelen kern 10
We zijn klaar met kern 9 en beginnen met kern 10. Bekijk de doelen van kern 10 hier.

28 mrt 2018 - De Grote Rekendag
Preview foto Neem een kijkje in het fotoalbum van de rekendag!

13 mrt 2018 - Doelen en oefenbladen lezen kern 9
Vandaag hebben we de toets van lezen gedaan, uw kind heeft de uitslag via de smileys mee naar huis genomen. 

In de klas zijn we begonnen met kern 9. Via onderstaande link ziet u de doelen van deze kern. Morgen krijgen de kinderen weer stencils mee naar huis om te oefenen. Ook kunt u via de link hieronder oefenbladen vinden.

Veel leesplezier!


08 mrt 2018 - Rekenen blok 2
Preview foto We zijn vandaag begonnen met blok 2. Als u op de onderstaande link klikt, ziet u de doelen waar we aan werken. 

 

 


21 feb 2018 - Verhaaltjes schrijven
Preview foto De kinderen vinden verhaaltjes schrijven erg leuk. Neem een kijkje in het fotoalbum en zie hoe ingespannen ze aan het werk zijn.
Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig

12 feb 2018 - Racelezen kern 8
Als u op de link klikt ziet u weer leesbladen om 1 minuut uw kind te laten lezen, oefen ieder blad meerdere keren. 

12 feb 2018 - Veilig en vlot kern 8
Als u op de link klikt ziet u leesbladen uit veilig en vlot. Uw kind heeft ook bladen van veilig en vlot mee naar huis gekregen. Mocht u deze kwijt zijn kunt u hier zelf nog een aantal bladen printen.

08 feb 2018 - Kern 8
Vrijdag 9 februari beginnen we met kern 8. Als u op de onderstaande link klikt, ziet u de doelen voor de komende weken. Na ongeveer drie weken komt er weer een toets, er moeten woorden gelezen worden, een dictee, en begrijpend lezen.

07 feb 2018 - Verhaaltje schrijven
Preview foto De kinderen hebben een verhaaltje geschreven vandaag. Een paar stukjes van die verhaaltjes kunt u bij de fotoalbums bekijken. Morgen krijgen de kinderen hun verhaaltje mee naar huis. Leuk om even samen met uw kind het verhaaltje te lezen.

30 jan 2018 - Letterdiploma
Preview foto Hoera, tijd voor een feestje.

Alle kinderen hebben hun letterdiploma gehaald.

Supergoed gedaan!


26 jan 2018 - Rekenspelletjes
Als u op de link klikt komt u op een site met rekenspelletjes. Met deze leerzame rekenspelletjes kunt u samen met uw kind op een speelse manier allerlei rekenvaardigheden oefenen. Veel spelletjes worden met een video uitgelegd.

Neem beslist even een kijkje op deze site!

https://wijzeroverdebasisschool.nl/rekenspelletjes/


25 jan 2018 - Race lezen kern 7
Hier zijn weer leesbladen om met uw kind te oefenen. Lees ieder blad meerdere keren, laat telkens 1 minuut lezen en houd bij hoeveel woorden uw kind goed leest in 1 minuut. Bespreek ook met uw kind het aantal gelezen woorden, vooruitgang die zichtbaar is voor kinderen kan hen motiveren om meer te oefenen. Zoals u kunt zien zijn de woorden een stuk moeilijker geworden om te lezen, maar het aantal woorden dat de kinderen in 1 minuut goed moeten lezen om een voldoende te halen is hetzelfde gebleven: 19 woorden.

Veel plezier met lezen!


18 jan 2018 - doelen veilig leren lezen en rekenen
We zijn begonnen met kern 7 van Veilig leren lezen. De kinderen hebben vandaag veilig en vlot mee naar huis genomen om te oefenen.

Maandag beginnen we in een nieuw blok met rekenen. Als u op de onderstaande link klikt, ziet u wat we de komende periode gaan leren.


17 jan 2018 - Splitsingen
Preview foto De kinderen zijn druk bezig met het uit het hoofd leren van de splitsingen van 4 tot en met 10. Op de datamuur in de klas kunt u zien welke splitsingen uw kind al beheerst. Kom voor schooltijd gerust even kijken, dan kunt u zien welke splitsing uw kind nog moet oefenen. 

16 dec 2017 - Racelezen kern 6
Als u op de link klikt ziet u leesbladen om te oefenen. Laat het blad meerdere malen lezen door uw kind en kijk hoeveel woorden uw kind in 1 minuut leest. Dit is een goede oefening voor de woordleestoets. Om een voldoende te halen moeten de kinderen minstens 19 woorden goed kunnen lezen.

16 dec 2017 - Doelen kern 6 Veilig Leren Lezen en oefenbladen lezen
We beginnen maandag met kern 6. Deze kern duurt ongeveer twee weken, zodat na de vakantie de toets zal zijn. Alle tijd dus om in de vakantie flink te oefenen! Als u op de eerste link klikt ziet u de letters die we deze kern leren. Onderaan weer een aantal voorbeeldwoorden die de kinderen moeten kunnen lezen.

Op de volgende links staan oefeningen uit veilig en vlot om met uw kind te oefenen.

Deze keer moeten de kinderen minimaal 19 woorden in 1 minuut goed lezen om een voldoende te halen.


07 dec 2017 - Doelen rekenen blok 4
Preview foto Als u op de onderstaande link klikt, dan ziet u wat we met rekenen de komende weken gaan leren.

03 dec 2017 - Oproep mail sturen
Als u nog geen mail hebt gestuurd, wilt u dit dan zo snel mogelijk doen. We hebben pas vijf mailtjes ontvangen. Als we uw mailadres hebben ontvangen krijgt u een inlogcode toegestuurd voor het programma LOGO, waarmee uw kind de woordenschat thuis op de computer of laptop kan oefenen. Helaas werkt het programma niet op een tablet.

23 nov 2017 - leuke site om thuis te oefenen met lezen
Via de link komt u op een site om met uw kind het lezen op de computer te oefenen. Veel plezier!

23 nov 2017 - leesbladen veilig en vlot
Met de leesbladen kunt u thuis oefenen. Het is de bedoeling dat u de bladen meerdere keren samen met uw kind leest. De kinderen moeten de woorden vlot en correct kunnen lezen, let daarbij op de norm van 15 woorden in 1 minuut om op de toets een voldoende te scoren.

23 nov 2017 - Doelen kern 5 Veilg Leren Lezen
We beginnen met kern 5 van Veilig Leren Lezen. Op de link ziet u weer de letters die we gaan leren. Onderaan staan een aantal voorbeeldwoorden die de kinderen vlot en correct moeten kunnen lezen.

Ook deze kern duurt iets meer dan twee weken, waarna weer een toets volgt. Deze keer moeten de leerlingen 15 woordjes goed lezen in 1 minuut om een voldoende te scoren.


09 nov 2017 - Doelen blok 3 rekenen
Als u op de onderstaande link klikt, ziet u de doelen van rekenen van blok 3.

09 nov 2017 - Doelen kern 4 Veilig Leren Lezen
Deze week zijn we begonnen met kern 4 van lezen. Als u op de link klikt kunt u zien welke letters we gaan leren. Onderaan staan een aantal woordjes die we met alle letters die er geleerd zijn kunnen lezen. Na ongeveer twee weken volgt er weer een toets. Oefent u thuis nog regelmatig met uw kind?

Dit keer moeten de leerlingen 15 woorden goed lezen in een minuut om een voldoende te halen.


20 okt 2017 - Doelen kern 3 Veilig leren lezen
Maandag 23 oktober starten we met kern 3 van veilig leren lezen. Als u onderaan op de link klikt, dan ziet u welke letters de kinderen deze kern leren. Onderaan staan een aantal voorbeeldwoorden die de kinderen gaan oefenen met lezen. Deze week krijgen de kinderen weer veilig en vlot mee naar huis om te oefenen.

Met kern 3 zijn we ongeveer 2 weken bezig, dan volgt de herfstsignalering. 

Dit keer moeten er 14 woorden in een minuut goed gelezen worden om een voldoende te halen.


26 sep 2017 - Doelen blok 2 rekenen
Deze week starten we met blok 2 van rekenen. Als u op de onderstaande link klikt, ziet u wat de kinderen na vier weken moeten beheersen.

25 sep 2017 - We beginnen met kern 2 van Veilig Leren Lezen
  • Deze week beginnen we met kern 2. Als u op de link hieronder klikt kunt u bekijken welke letters er aangeboden worden. Onderaan staan weer een aantal voorbeeldwoorden die de kinderen gaan oefenen met lezen.
  • Eind van deze week krijgt u nieuwe stencils om thuis samen met uw kind mee te oefenen.
  • Met kern 2 zijn we ongeveer twee weken bezig, dan volgt er weer een toets. Dit keer moeten er 12 woorden in een minuut goed gelezen worden om een voldoende te halen.

07 sep 2017 - Doelen kern 1 veilig leren lezen
We gaan beginnen met de volgende kern van Veilig Leren Lezen, kern 1. We zullen hier ongeveer twee weken mee bezig zijn en dan volgt de eerste toets.

  • De kinderen moeten dan alle aangeboden letters van kern start en kern 1 kunnen benoemen.
  • De kinderen moeten met deze letters minimaal 10 woordjes in 1 minuut kunnen lezen om een voldoende te halen.

Wilt u thuis, samen met uw kind, iedere dag 10 minuten oefenen met de stencils die ze mee hebben gekregen?

 

Klik hieronder op de link om te zien wat we in kern 1 allemaal gaan leren.


01 sep 2017 - Doelen lezen en rekenen
Klik hieronder op de link, dan ziet u wat we de eerste weken leren met lezen en rekenen.