Groep 1-2c

Welkom op de pagina van groep 1-2c.

Juf Patricia staat voor groep 1-2c op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag staat juf Mirela voor groep 1-2c.

Er is gym op dinsdag en donderdag. Gymkleren mee geven is handig, maar niet verplicht.

Wilt u elke dag een stuk fruit of groenten meegeven aan uw kind?

10 apr 2018 - Konijnen in de klas
Wij hebben deze week 2 konijnen op bezoek in de klas. Vandaag mochten ze lekker rondrennen in de klas terwijl wij aan het werk waren. Daarna mochten ze nog even op schoot zodat we zo goed kunnen aaien. Dat vonden wij helemaal niet eng, het was best wel gezellig.

We moeten nu goed voor de konijnen zorgen..dus op tijd eten en drinken geven, en vooral heel lief zijn voor de konijnen :)

29 mrt 2018 - Paasfeest
Vandaag hebben we in het park paaseieren gezocht....met de Paashaas! De Paashaas had alle eieren laten vallen en we mochten helpen om alle paaseieren weer te zoeken.

Daarna hebben we met elkaar in de klas gegeten. We hadden broodjes en beschuit, dit mochten we zelf klaarmaken en dat lukte al best wel goed :)

23 mrt 2018 - Woordenschat oefenen
We oefenen heel hard in de klas met de woordenschat. We hebben de woorden licht en zwaar geleerd, en daarvoor hebben we het verschil ertussen gevoeld. We mochten met de veren gooien, om zo te voelen hoe licht het is.

Daarna hebben we een web gemaakt van wol, waarbij we steeds een nieuw woordje moesten zeggen. Dat was soms nog best lastig! Maar kijk eens, we hebben al een mooi woordweb gemaakt!!

20 feb 2018 - Gezelligheid in groep 1-2C
De kinderen van groep 1-2C zijn heel sterk. Zeynep en Özkan kunnen gewoon de halve klas optillen. Knap hé :)

08 feb 2018 - Spelletje ganzenbord spelen
De kinderen van groep 1/2c spelen graag spelletjes, en ganzenbord is favoriet. De kinderen leren ermee tellen, samenspelen en op elkaar wachten. Ze hebben er heel veel plezier mee.

De kinderen van groep 1 hebben torens gebouwd. Dit was best lastig want ze moesten goed kijken naar de kleuren. Maar ze hebben het heel goed gedaan.

23 jan 2018 - De vreedzame school
De kinderen van groep 1/2c leren over verschillende gevoelens. Vandaag hadden we het over het gevoel verdrietig zijn. Ze mochten allemaal met een handpop vertellen aan elkaar waar ze verdrietig van worden. Dit konden ze allemaal al heel goed vertellen aan elkaar!

12 jan 2018 - Rekenles
Vandaag hebben we een rekenles gedaan met klokkijken. De kinderen hebben hele uren geleerd, we hebben dat geoefend als levende klok. De kinderen waren de wijzers, dat was best wel leuk om te doen.

Daarna hebben we cijfers op elkaars rug geschreven. we moesten raden welk cijfer er geschreven werd, dat was best wel moeilijk. Maar de juf vond dat we al heel veel wisten.

11 jan 2018 - Ziek en gezond
In groep 1-2c zijn we begonnen met het thema ziek en gezond. We hebben echte dokters in de klas, die zorgen ervoor dat alle patiënten weer beter worden. Daarna krijgen de patiënten een briefje mee om medicijnen/mitella's/pleisters te halen bij de apotheek. De kinderen doen heel goed hun best en hebben al veel nieuwe woorden erbij geleerd. Misschien heeft u thuis nog oude doosjes/ pakjes van medicijnen over om de apotheek aan te vullen? Daar zijn de kinderen erg blij mee, want de medicijnen gaan erg snel in de apotheek.

09 jan 2018 - Kerstdiner
Donderdag 21 december hadden wij een heerlijk kerstdiner op school. Alle kinderen (en ouders) hadden iets lekkers gemaakt zodat wij een heerlijke maaltijd hadden. Iedereen had zich mooi aangekleed, en we hebben heerlijk gegeten. Daarna hebben we nog even gedanst met z'n alle. Sommige kinderen vonden het wel een beetje raar om zo laat op school te zijn, ze vroegen zich allemaal af wanneer we nou lekker buiten gingen spelen :)

14 dec 2017 - Sneeuwpret
Afgelopen maandag was het heel hard aan het sneeuwen, en wij zijn lekker even naar buiten geweest. We hebben allemaal sneeuw gevoeld en we hebben zelfs een sneeuwballengevecht gehouden met elkaar. Het was erg leuk, maar ook heel koud! Nu hopen we dat het in de kerstvakantie nog een keer gaat sneeuwen!

07 dec 2017 - Sinterklaasfeest 1/2c
Afgelopen dinsdag was het 5 december en we waren heel benieuwd of Sinterklaas zou komen. We zagen op het Sinterklaasjournaal dat Sinterklaas op de boot zat terwijl de boot weer weg ging. We hebben dinsdag heel hard gezongen, en toen kwamen er 2 Sinterklazen! Maar dat waren meester Alex en meester Bas. Gelukkig kwam de echte Sinterklaas daarna ook. Hij had zelfs cadeautjes voor ons meegenomen. We zijn er heel blij mee!

28 nov 2017 - Sinterklaas in groep 1/2c
De kinderen van groep 1/2c zijn heel hard aan het werk rond het thema Sinterklaas. We hebben mooie  werkjes gemaakt, zijn volop sinterklaasliedjes aan het zingen en we verkleden ons regelmatig als Sint of piet. We hebben ook een sinterklaashuis in de klas, waar we een echte Sint kunnen zijn.

Vorige week is rommelpiet langsgeweest en wat een troep heeft hij achter gelaten. Gelukkig had hij ook een leuk cadeautje en iets lekkers meegenomen voor alle kinderen. Voor de juf had hij een heel bijzonder cadeautje.... het boek van Sinterklaas!! Hier kunnen wij alle belangrijke dingen in opschrijven van de klas, zodat Sinterklaas dat allemaal weet. We hopen dat hij dat boek wel weer komt ophalen...