Groep 1-2b

1-2b

Juf Marijke Rachmad en Juf Angela Depondt staan voor groep 1-2B.

Juf Marijke werkt op maandag, donderdag en vrijdag.

Juf Angela werkt op maandag, dinsdag en woensdag.

Op dinsdag hebben we gym. Uw kind mag gymkleren en gymschoenen meenemen, dit is niet verplicht.

Op maandag is er spelinloop. U mag met uw kind een spel spelen. De kinderen vinden het leuk, wanneer u samen met uw kind mee speelt.

Woensdag is het gruitdag. De kinderen nemen fruit of groente mee als tussendoortje. Natuurlijk mag dit op de andere dagen ook, graag zelfs! Wilt u fruit en groente gewassen en gesneden meegeven?

28 mrt 2018 - Grote rekendag
Preview foto Op de grote rekendag hebben we erg veeeeeeeeeeeeeel geteld. Door een grafiek konden we zien waar we heel veel van hebben en waar er minder van was. We hadden wel 44 stiften geteld! Verder hebben we spelletjes gespeeld met een blinddoek, wc-rollen en met een doos met troep.

13 mrt 2018 - Thema eten en drinken met juf Ilse
Preview foto Tijdens thema eten en drinken hebben we veel geleerd. We hebben wortels en bruine bonen gezaaid en geplant. Elke dag gingen we op onderzoek uit, om te kijken hoe de zaadjes en bonen uitkomen. In de zandtafel hebben we taartjes gemaakt en versierd. We hebben gekeken naar een film over brood bakken. Juf Ilse nam korenaren mee, die mochten we uitpluizen en bestuderen.  We weten nu dat daar meel voor het brood van gemaakt wordt. We hebben ook brood en beleg bestudeerd en nagetekend. Grappig we zagen kaas met pitjes en gaatjes. In de  supermarkt konden we heel veel boodschappen kopen en meenemen naar ons huisje. Daar konden we gezellig picknicken.

Helaas hebben we ook afscheid genomen van juf Ilse. Juf Ilse is geslaagd voor haar stage, gefeliciteerd juf!

18 jan 2018 - Thema ziek en gezond
Preview foto Maandag zijn we met thema ziek en gezond begonnen. We hebben zieke kinderen in de klas. Gelukkig is er een dokterspraktijk waar de kinderen naar de dokter kunnen. De kinderen worden snel weer beter door alle medicijnen. We hebben verschillende pillen en drankjes die gemaakt zijn in de watertafel.

18 jan 2018 - Techniek
Preview foto

Bij juf Eva leren kinderen heel veel dingen over Techniek.  De kinderen hebben een les gehad over magneten en ze hebben een magneet visspel gemaakt.

In de lessen daarna hebben de kinderen geleerd over luchtdruk. Het water in de fessen wordt uit de fles geduwd door een opgeblazen ballon. In een gaatje in de zijkant zit een rietje. Het water spuit daardoor weer naar buiten.

05 dec 2017 - Sinterklaas
Preview foto Vandaag was het grote feest van Sinterklaas. De kinderen hebben hele leuke cadeaus gekregen en waren er allemaal erg blij mee. Dank u wel Sinterklaasje en de pieten!

28 nov 2017 - De letter sssss
Preview foto We hebben de letter SSSSS geleerd.

Met de Ipad maakten we foto's van woordjes met de letter sssss.

Knap hè?

09 okt 2017 - Herfstwandeling
Preview foto Op maandag 9 oktober hebben groep 1-2 A en B een leuke, leerzame herfstwandeling gemaakt in het Zuiderpark. Namens de juffen: Moeders bedankt voor de begeleiding en de betrokkenheid!

03 okt 2017 - Griezelen in de kinderboekenweek
Preview foto Het thema van de Kinderboekenweek was griezelen.... De klas was helemaal veranderd. We hebben liedjes gezonden over griezelen en ook kwamen er een aantal griezel-kinderen naar school. Brrrrr

06 sep 2017 - Thema verkeer
Preview foto Deze week zijn we begonnen met thema verkeer. We leren namen van verschillende voertuigen kennen. Wat gaat er snel, sneller en het snelst? Ook spelen we verkeerssituatie na zoals in de trein en oversteken.