Groep 1-2a

Juf Claire staat op maandag en dinsdag voor de groep. Op woensdag t/m vrijdag staat juf Nancy voor de groep.

Op dinsdag hebben we gym. Uw kind mag gymkleren en gymschoenen meenemen, dit is niet verplicht.

Op donderdag is er spelinloop. U mag met uw kind een spel spelen. De kinderen vinden het leuk, wanneer u samen met uw kind mee speelt.

Woensdag is het gruitdag. De kinderen nemen fruit of groente mee als tussendoortje. Natuurlijk mag dit op de andere dagen ook, graag zelfs! Wilt u fruit en groente gewassen en gesneden meegeven?

28 mrt 2018 - De grote rekendag in groep 1/2a
Op woensdag 28 maart 2018 was het De Grote Rekendag.

Deze dag stond in het teken van "de school als pakhuis".

We hebben alle spullen in ons lokaal geteld: de kwasten, de prikpennen en prikmatten, alle boeken en ook de stoelen en de tafels. Daarna hebben we daar een staafdiagram van gemaakt, zodat we konden zien waar we het meest van hadden.

Tot slot hebben we in kleinere groepjes ook nog leren sorteren (wat hoort bij wat?), passen en meten (hoe krijg je zo veel mogelijk lege wc-rollen in een doos?) en eigenschappen beschrijven (is het zacht/hard, klein/groot, glad/geribbeld of licht/zwaar). Gelukkig hadden we wat hulp van leerlingen van groep 7 en ouders. Het was een drukke maar wel leerzame dag.

26 mrt 2018 - Thema eten en drinken
Na de voorjaarsvakantie zijn we begonnen met het thema eten en drinken.

Dat was een leuk thema. We hadden een heuse supermarkt in de klas en ook een restaurant. We hebben mooie fruitschalen geschilderd en geleerd hoe we op de kralenplanken fruit konden namaken. Dat was best lastig, maar met wat doorzetten is het ons toch gelukt!

13 dec 2017 - Afscheid juf Elly
Volgende week is het de laatste week van juf Elly. Op donderdagochtend (21 december) neemt juf Elly afscheid van de kinderen van 1/ 2 a.

13 dec 2017 - Sneeuwpret
Na een heerlijke Sinterklaas feest, hebben wij van de week heerlijk van het winterse weer genoten!